HTC brengt modern-ogende en voordelige Desire 12 en 12+ uit


HTC heeft zojuist de budgetvriendelijke Desire 12 en Desire 12+ aangekondigd. Beiden toestellen kennen dunne schermranden, een 18:9-verhouding en lage prijskaartjes. Verschil tussen beiden zit hem grotendeels in het formaat; de Desire 12 beschikt over een 5,5 inch scherm, de Desire 12+ krijgt een nog groter 6 inch display.

De introductie van de Desire 12 en Desire 12+ maakt duidelijk dat HTC helemaal verliefd is op het 18:9-scherm wat het bij de U11+ introduceerde. Hierdoor passen de nieuwe 12's prima bij deze tijd. De afgenomen schermranden hebben meteen tot voordeel dat ze ook relatief slank uitgevallen zijn. Ondanks de toch best forse schermdiagonalen van 5,5 inch voor de Desire 12 en maar liefst 6 inch voor de Desire 12+.

HTC Desire 12 Warm Silver
De HTC Desire 12 in de kleur Warm Silver

HTC richt zich met name op de prijsbewuste consument die toch met een modern-ogende smartphone wil rondlopen. Ondanks dat zijn beide toestellen uitgerust met een op het oog keurige 13 megapixel camera die is uitgerust met het snelle Phase Detection-autofocus dat ook in donkere omstandigheden snel scherp kan stellen. De Desire 12+ beschikt bovendien over een tweede camera achterop van 2 megapixel met portetmodus en de mogelijkheid om achtergronden wazig te maken. Ook verschillend tussen beide modellen is de selfiecamera; de Desire 12 krijgt een 5 megapixel met f/2.4 lens terwijl de Desire 12+ een veel aantrekkelijker 8 megapixel exemplaar krijgt met lichtsterke f/2.0 lens.

HTC Desire 12+ Cool Black
En de Desire 12+ in Cool Black

Slimme functies, voldoende rekenkracht?

HTC besteedt in haar persbericht veel aandacht op gebruiksvriendelijke functies waarmee beide modellen zijn uitgerust. Denk aan HTC Sense Companion informatie uit verschillende bronnen gebruikt om het leven eenvoudiger te maken. Denk dan aan het geven van een herinnering om je batterij op te laden voor die lange afspraak in je agenda of het uitzetten van alarmen op feestdagen zodat je ongestoord kunt uitslapen. We vragen ons wel af wat al deze functies doen op de batterij en het vermogen van het toestel. De HTC Desire 12 is uitgerust met een quadcore MediaTek MT6739-processor die niet bekend staat om z'n krachtige eigenschappen. De HTC Desire 12+ krijgt een iets krachtiger chipset van Qualcomm mee; de Snapdragon 450. Weliswaar een octacore exemplaar maar ook zeker niet het krachtigste wat Qualcomm te bieden heeft. We verwachten van beide toestellen daarom niet spectaculaire prestaties. De HTC Desire 12 en 12+ liggen vanaf eind april 2018 in de kleuren Cool Black en Warm Silver in de winkels voor respectievelijk 199 en 249 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel