Samsung lekt zelf nieuwe edge-functies Galaxy S7 edge


Geen beter gerucht als de fabrikant zelf de bron is. Samsung heeft op een ontwikkelaarswebsite zelf al enkele nieuwe functies gelekt van het gebogen edge-scherm op de Galaxy S7 edge.

Op de huidige Galaxy S6 edge en S6 edge+ kun je het gebogen scherm gebruiken om de tijd op te tonen als de rest van het scherm uit staat. Ook kun je er gemiste oproepen en ontvangen berichtjes terug zien. Vanaf Android 6.0 Marshmallow wordt er echter de nodige functionaliteit aan toegevoegd. Samsung komt dan met grotere panelen en ook ontwikkelaars kunnen dat in eigen apps inbouwen. Op de pagina waar dit wordt uitgelegd staat ook een verwijzing naar de nog aan te kondigen Galaxy S7 edge.

Edge Screen Style

Dat toestel is allang geen verrassing meer maar het is goed om te lezen dat Samsung meer functies in lijkt te bouwen voor het gebogen scherm. Op de grotere Note Edge waren al veel meer functies beschikbaar. Op de S6 edge kon het gebogen scherm alleen nog informatie tonen. De nieuwere bredere panelen bieden meer functies waaronder widgets en snelkoppelingen. Samsung noemt deze 'Edge Single Plus'. Of het daar bij blijft valt te bezien. Mogelijk tovert Samsung nog enkele nieuwe functies uit de hoge hoed wanneer ze de S7 edge aankondigen. Dat moet 21 februari gebeuren.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel