Apple legt bij iOS 9 nadruk op optimalisaties


Volgens geruchten krijgt iOS 9 geen grote nieuwe functies maar legt Apple de nadruk op optimalisaties en andere interne verbeteringen. Iets soortgelijks deed Apple met OS X Snow Leopard dat vooral onder de motorkap verbeteringen kende.

iOS heeft een grote verandering ondergaan. Vanaf iOS 7 ging het complete uiterlijk op de schop en die nieuwe ontwerp-filosofie werd niet overeen consequent doorgevoerd. Met iOS 8 opende Apple voor het eerst haar 'gesloten' besturingssysteem deels voor anderen waarmee het bijvoorbeeld mogelijk werd om alternatieve toetsenborden te gebruiken. Nu lijkt de tijd rijp om vooral achterstallig onderhoud te plegen en de algehele prestaties te verbeteren.

iOS 8 download
iOS 8 werd maar relatief weinig gedownload

Daar is ook aanleiding voor. Met iOS 8 klaagden veel gebruikers dat ze de update niet konden uitvoeren omdat ze daarvoor te weinig ruimte hadden. Het ging dan met name om gebruikers met 8 en 16 GB aan opslaggeheugen. Apple heeft hier met iOS 8.1.3 al het nodige aan proberen te veranderen maar dat bood niet voor iedereen soelaas. Ook klagen veel gebruikers met een oude iPhone of iPad dat met een nieuwe iOS hun apparaat langzamer wordt. Dat komt deels door de introductie van vele nieuwe functies en de daarbij behorende extra regels code.

iOS vandaag

Apple kondigt ieder jaar een nieuwe versie aan van haar mobiele besturingssysteem iOS. Hierbij is het vooral met Android in een zware concurrentieslag verwikkeld. Het gebruiksvriendelijke iOS wordt vaak gezien als drijvende kracht achter het succes van de iPhone. Het werkt bovendien erg snel en kan door vrijwel iedereen meteen gebruikt worden. iOS zelf neemt ongeveer 1,5 GB aan opslagruimte in beslag. Apple geeft momenteel geregeld beta's uit van iOS 8.2 onder geregistreerde ontwikkelaars. Deze versie bevat de ondersteuning met de nog uit te brengen Apple Watch.

Bron: 9to5mac.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel