iOS 8 bezorgt Apple veel bekritiseerde fragmentatie


De stagnerende groei van versie 8 heeft ervoor gezorgd dat het iOS-platform van Apple eindelijk gefragmenteerd is. Momenteel draait 56% van alle actieve iOS-apparaten versie 8, een aanzienlijke 40% zit nog steeds op het oude iOS 7.

Apple bracht iOS 8 begin september uit. Al snel klom het aandeel flink, net zoals voorganger altijd deden. Het bleef alleen steken rond de 50%. Hiermee is iOS 8 de langzaamst groeiende iOS-versies in tijden. Een mogelijke reden is dat er nogal wat vrije ruimte nodig is om iOS 8 te installeren. Niet iedereen heeft zoveel ruimte vrij op zijn iPhone. Ook werd iOS 8 in het begin geplaagd met allerlei bugs, de meesten daarvan zijn in iOS 8.1 opgelost. Ook zou iOS 8 oudere apparaten zoals de iPhone 4S flink trager maken. Opgeteld allemaal redenen om het bij versie 7 te houden. iOS 7 staat nog steeds op maar liefst 40% van alle actieve iOS-apparaten.

iOS versions marketshare

Apple bekritiseert graag Android als het gaat om fragmentatie. Dat doet het enerzijds met het grote verschil in versienummers van Google's mobiele besturingssysteem maar ook vanwege de haast ontelbare varianten op schermresolutie. Nu Apple's eigen iOS twee grote versienummers kent en ook verschillende schermformaten gaat die vlieger niet meer op. Overigens draait nog steeds 5% van de iOS-devices versie 6 of ouder. De cijfers worden berekend aan de hand van iOS-apparaten die verbinding maken met de App Store.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel