Productie metalen telefoons bezorgt Samsung kopzorgen


Samsung heeft het maken van metalen telefoons nog niet helemaal onder de knie. Het bedrijf kondigde onlangs al diverse metalen telefoons aan waaronder de Galaxy A5 en A3 maar van iedere 2 modellen komt er maar 1 door de kwaliteitscontrole.

Samsung maakt van oudsher haar telefoons van plastic. Goedkoop om te maken en plastic laat zich eenvoudig in een vorm gieten. Hoe anders is dat bij metaal. En waar andere fabrikanten al jarenlang bezig zijn met het perfectioneren van metalen telefoons komt Samsung net om de hoek kijken. En dat blijkt wel want maar liefst de helft van de gemaakte Galaxy A5 en A3 komt niet eens door de eigen kwaliteitscontrole.

Samsung Galaxy A5 Gold
Voor Samsung erg lastig te maken; een Galaxy A5

Nu kan het natuurlijk dat Samsung zichzelf erg hoge eisen stelt maar wij vermoeden dat het simpelweg problemen heeft met het voor Samsung nieuwe materiaal. Overigens zijn ook de Galaxy Note 4 en Alpha van metaal voorzien en die zijn wel goed op voorraad. De A5 en A3 echter niet; die zijn voorlopig alleen in Azië verkrijgbaar. Volgens de bron komt dat omdat de fabricage ervan zo moeizaam verloopt. Zolang Samsung het productieproces niet op orde heeft kan het ook nog wel even duren voordat we beide toestellen hier in de winkel mogen aantreffen.

Bron: Sammobile.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel