Firmware Update Friday - Week 46

· 1 reactie


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de LG G3, Motorola new Moto G en new Moto X en de Google Nexus 5 en 6.

LG G3 - Android 5.0 Lollipop

Bereid je voor op een stormvloed van Lollipop-updates! Google heeft de source code inmiddels al een tijdje vrijgegeven en de eerste fabrikanten komen daarom met hun eigen updates. LG bijvoorbeeld die als één van de eerste (zo niet dè eerste) met z'n Lollipop-update komt. In dit geval voor de G3; het huidige vlaggenschip. LG zou de update momenteel uitrollen in Polen waar het een groot Research & Development centrum heeft zitten. Onduidelijk is nog hoe lang het duurt voordat de update Nederland bereikt heeft. De update komt in ieder geval binnen op het toestel zelf, dus dat gaan we vanzelf merken.

Motorola new Moto G en new Moto X - Android 5.0 Lollipop

Nadat Motorola eerder nog begonnen was met het vrijgeven van een zogenoemde 'soak test' voor beide modellen komt nu ook de officiële versie van Lollipop uit. Uit een blogpost van Motorola maken wij op dat het nog niet om de de Nederlandse modellen gaat maar dat kan dus niet erg lang meer duren. Het gaat dus om de tweede generatie Moto X en Moto G.

Google Nexus 5 en Nexus 6 - Android 5.0 Lollipop

Natuurlijk mogen de eigen Nexus-apparaten niet ontbreken tussen de eerste die Lollipop ontvangen. Google is wel wat laat lijkt maar dat zal de pret niet kunnen drukken. De Nexus 5 gaat van KitKat naar Lollipop en de Nexus 6 krijgt een kleine update met bugfixes. Dat geldt trouwens ook voor de Nexus 9 tablet die ook met Lollipop uitkwam. Voor wat betreft de WiFi-uitvoeringen van de Nexus 7 en Nexus 10 tablets geldt ook dat ze van KitKat naar Lollipop gaan. Voor wie wacht op de Nexus 4: wij hebben de update nog nergens voorbij zien komen maar dat kan niet lang meer duren.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel