Groei van iOS 8 stagneert


Uit Apple's eigen cijfers blijkt dat de groei van iOS 8 sterk achterblijft bij eerdere iOS-updates. Inmiddels zijn er evenveel iOS 8 gebruikers als iOS 7. En daarmee heeft het mobiele besturingssysteem eindelijk z'n eigen fragmentatie.

Waarom de groei van iOS 8 achterblijft is niet geheel duidelijk. Mogelijk komt het door de vele bugs waarmee versie 8 gepaard ging. Zo werden de Health-apps in 8.0 uitgeschakeld vanwege een probleem, werd 8.0.1 al snel teruggetrokken vanwege een probleem met de Touch ID-sensor op de iPhone 6 en 6 Plus en wordt het huidige 8.0.2 weer geplaagd door Bluetooth-problemen. Mogelijk wachten mensen de meer stabielere 8.1 af.

iOS 8 marketshare
Een toename van slechts 1% in twee weken tijd

Een andere mogelijkheid is dat sommige apparaten niet goed geschikt zijn voor iOS 8. Van de iPhone 4S wordt bijvoorbeeld gezegd dat hij flink langzamer wordt onder 8. Ondanks dat het apparaat wel in aanmerking komt voor de update. Een andere mogelijkheid is dat sommige apparaten simpelweg te weinig ruimte hebben om de update uit te voeren. Er is ruim 4 GB aan vrije ruimte nodig. Sommigen hebben dat simpelweg niet. Toen vorig jaar iOS 7 werd gelanceerd stond de teller na dezelfde periode op 60%. Twee weken geleden nog stond het aandeel iOS 8 slechts 1% lager.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel