Financiële topman HTC: geen hulp van buitenaf nodig


HTC zegt voor de komende tijd geen extra kapitaal nodig te hebben om te overleven. Het hoeft geen extra aandelen uit te geven en is geen kapitaalinjectie van derden nodig. Ook kan het bedrijf prima zelfstandig overleven.

Kritische vragen over de financiële positie van HTC zijn terecht. Het bedrijf leed verlies op verlies en de omzet neemt nog ieder jaar af. Toch zegt de CFO van HTC dat het een bedrag van 1,7 miljard dollar in cash heeft en dat er geen schulden op de balans staan. En door dit gegeven kan HTC voorlopig z'n eigen broek ophouden. Dit moet voorlopig ook de overnamegeruchten de kop indrukken die steeds vaker opduiken.

HTC executives
Gisteren nog kondigde HTC eensgezind nieuwe producten aan

HTC gaat zich de komende tijd nog meer richten op fotografie en video. Het bracht gisteravond in New York de Eye Experience-kit uit waarmee bestaande en toekomstige modellen worden uitgerust. Deze software brengt enkele nuttige en grappige features rondom fotografie. Bovendien kondigde het een selfietelefoon aan met 13 megapixel camera aan de voorzijde; de Desire Eye. Vervanging van het huidige vlaggenschip lijkt ook een kwestie van maanden. De One (M8) werd eind maart aangekondigd en beschikt over twee camera's aan de achterzijde.

Bron: Reuters.com


Prijsvergelijker HTC Desire Eye

Toon alle aanbiedingen van de HTC Desire Eye


Prijsvergelijker HTC One M8

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel