Moederbedrijf Alcatel One Touch flirt openlijk met HTC


Een topman van TCL, het bedrijf achter de Alcatel One Touch-telefoons, heeft in een interview gehint op een samenwerking met HTC om het op te nemen tegen Apple. Van een bod is echter nog geen sprake.

Topman Li Dongsheng noemt niet alleen Apple waartegen TCL en HTC het moeten opnemen, ook Samsung behoor tot de concurrentie. In hetzelfde artikel spreekt hij zijn waardering uit voor Cher Wang, de topvrouw van HTC die bijna een jaar geleden de marketingfuncties van topman Peter Chou overnam. Ondanks dat HTC het licht beter doet is het in vergelijking met voorgaande jaren nog steeds crisis bij de Taiwanese fabrikant van Android-telefoons.

TCL booth
Binnenkort HTC-telefoons op de TCL-stand?

TCL kocht in 2004 het kwakkelende Alcatel en toverde het om in Alcatel One Touch. Ondanks dat het bedrijf niet erg veel bekendheid geniet bij het grote publiek is het wel één van de grootste telecomfabrikanten. HTC daarentegen weet amper het hoofd boven water te houden. De koers is inmiddels zoveel gedaald dat het een overnameprooi geworden is en de zelfstandige toekomst zeer onzeker is.

Bron: Weibo.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel