Alcatel One Touch introduceert Hero 2 en geeft uniek kijkje in de keuken


Afgelopen IFA kondigde Alcatel One Touch de Hero 2, de Hero 8-tablet en de nieuwe Pop 2-reeks aan. Wij liepen mee met het Frans-Chinese bedrijf en hadden een exclusief interview met Stéphane Pellerin, hoofd van de West-Europese markt.

Alcatel One Touch is een bedrijf waar iedereen misschien wel eens van gehoord heeft maar wat niet meteen iemands eerste keus is als het gaat om een nieuwe mobiel. Toch behoort het bedrijf tot de top als het gaat om aantallen. Het bedrijf wil dit jaar 80 miljoen telefoons verschepen maar zit op heden nog maar op 30 miljoen.

Felle Chinese concurrentie

En in een wereld waar haast iedere week een nieuwe Chinese speler de markt betreedt is dat een flinke uitdaging. Als we Pellerin vragen hoe ze dat proberen bij te houden dan laat hij weten dat ze vasthouden aan hun oorspronkelijke strategie. Ze laten zich niet gek maken en houden over alles wat ze doen controle. Alle gebeurt ook in-house, van design, tot development, R&D marketing, tot customer care. Binnenkort start het zelfs met eigen sales in de vorm van een eigen webshop. Voorzichtige maar wel duidelijke groei. Een ander voordeel wat Alcatel One Touch heeft is z'n aanwezigheid in 160 landen. Binnenkort opent Alcatel One Touch nog een derde R&D-centrum in Frankrijk naast de bestaande locaties in China en de VS. En ook de eigen fabriek heeft nog capaciteit tot 100 miljoen devices per jaar. Uiteindelijk is het niet het ultieme doel om in de top 3 wereldwijd terecht te komen. Dat klinkt misschien vreemd maar dat komt omdat Alcatel One Touch kwaliteit heel erg hoog in het vaandel heeft staan en dat zou anders lastig te waarborgen zijn.

Alcatel One Touch Hero 2

We vroegen Pellerin wat de Hero 2 nu zo uniek maakt. En uit zijn antwoord wordt al snel duidelijk dat we verder moeten kijken naar de Hero 2 alleen. Het is het hele ecosysteem van accessoires zoals covers en wearables. Juist door die combinatie personaliseer je het toestel naar je eigen smaak en wens. Personaliseren door accessoires eigenlijk. Eén voor van die accessoires is de Sidekick 2; gekscherend een tweede telefoon voor je telefoon. Hierdoor hoef je de 6 inch grote Hero 2 niet telkens uit je broekzak of tas te halen als je bijvoorbeeld een berichtje krijgt. We herkennen er de HTC mini in wat ook een accessoire voor de destijds aangekondigde Butterfly was. Het bleek helaas niet zo'n succes. Pellerin is daar bij de Sidekick 2 niet zo bang voor. Vooral omdat het zoveel meer is dan een accessoire waarmee je kunt bellen. Het dient namelijk ook als afstandsbediening en MP3-speler. Naast de Sidekick 2 is er ook de e-card, een kleine e-reader met een scherm van e-paper en een laptop-achtig apparaat dat met Bluetooth verbonden kan worden.

Alcatel Sidekick 2

Op termijn een Android Wear-product

Pellerin noemt al enkele wearables en hij laat er ook enkele zien maar wat tot op heden nog niet voorbij is gekomen is een Android Wear-product. Pellerin is daar heel open in als we hem vragen of Alcatel One Touch deze markt nauwlettend volgt. Als Google-partner houden ze die markt heel scherp in de gaten en hij maakt er dan ook geen geheim van dat een Android Wear-product in de pijplijn zit. Wanneer deze uit moet komen is niet bekend.

Alcatel One Touch Hero 2 accessoires
De bijbehorende accessoires van de Hero 2

Nieuwe Firefox OS-modellen waaronder een tablet

Tot dusver zijn de namen Google en Android al diverse malen voorbij gekomen. Alcatel en Google zijn goede vrienden maar dat brengt ook risico's met zich mee. Onlangs sprak Huawei nog zijn zorgen uit over het hoge marktaandeel van Android en dat er eigenlijk geen ander levensvatbaar alternatief is. Pellerin maakt zich daar minder druk om. Daar heeft hij ook goede reden voor want Alcatel One Touch maakt niet alleen Android-producten. Het maakt namelijk ook Firefox OS-toestellen. Tot op heden is dat assortiment beperkt tot slechts enkele toestellen maar er komen snel 3 nieuwe producten aan onder Firefox OS; een smartphone, een Pop-toestel én een tablet. Deze hoeven we echter niet dit jaar meer te verwachten. Ook een Pop 2 4.5 met Windows Phone zit in de pijplijn voor volgend jaar.

Avicii
Avicii tijdens zijn optreden bij Alcatel One Touch

Samenwerking met Avicii

Los van de aangekondigde Hero 2 en Pop 2-modellen kondigde Alcatel ook een unieke samenwerking aan met de Zweedse DJ Avicii. Sterker nog, tijdens de introductie van de nieuwe telefoons gaf Avicii ook een show weg voor alle uitgenodigde pers en gasten. Hij gaat voorlopig alleen de Hero en Idol-producten promoten via een breed sponsorprogramma. Nu worden muzikanten wel vaker door fabrikanten vastgelegd en we hebben de ongelukkige samenwerking tussen Alicia Keys en BlackBerry nog vers in het geheugen staan. Zij werd diverse malen betrapt op het gebruik van haar iPhone. We vroegen Pellerin of zij zich zorgen maken dat Avicii dat ook zal doen. Pellerin lijkt daar niet echt wakker van te liggen. Allereerst omdat hij van mening is dat Apple niet meer de kar trekt als het gaat om "fashion". Ook met de telefoons van Alcatel One Touch mag je gezien worden. Toch hebben ze het zekere voor het onzekere genomen en hem een Hero 2 gegeven. Een geinig accessoire die misschien voor Avicii nog van pas kan komen is de MagicFlip DJ; een hoesje met aan de binnenkant een aanraakgevoelig mengpaneel. Samen met de meegeleverde DJ-app kun je hiermee zelf een hit mixen. Alcatel One Touch weet nog niet of ze deze cover gaan uitbrengen en voor hoeveel, dat is afhankelijk van of het aanslaat bij het grote publiek.


Prijsvergelijker Alcatel One Touch Hero 2

Toon alle aanbiedingen van de Alcatel One Touch Hero 2


Prijsvergelijker Alcatel One Touch Pop 2 4.5

Toon alle aanbiedingen van de Alcatel One Touch Pop 2 4.5


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel