Motorola brengt vernieuwde Moto X en Moto G uit


Motorola heeft een opvolger aangekondigd voor haar Moto X. En om het gelijk verwarrend te maken; hij heet de "new Moto X". De specs van het toestel zijn direct een stuk verbeterd. Daarnaast kondigde Motorola ook de new Moto G aan.

Maar eerst iets over de nieuwe Motorola Moto X. Het toestel kent nu een Full HD-beeldscherm. Het schermoppervlakte is ook gelijk een stuk groter geworden; van 4,7 inch op de oorspronkelijke Moto X naar 5,2 inch op de nieuwe. Ook de cameraresolutie is er op vooruit gegaan om op 13 megapixel uit te komen. Door de extra hoeveelheid pixels kun je nu video in 4K schieten. Rondom de camera zit een flitser-ring. Motorola denkt dat het licht hierdoor beter en gelijkmatiger verspreid wordt.

Motorola new Moto X color palette
De kleuren van de 'new Moto X'

Maar er is meer. Zo is het frame nu van aluminium, zitten er aan de voorzijde nu twee speakers, en kun je dankzij de nieuwe Moto Maker nu ook kiezen uit een lederen achterkantje. Echter blijft Moto Maker vooralsnog alleen beperkt tot een handje vol landen. Nederland is helaas nog niet inbegrepen. Motorola heeft de nieuwe Moto X voorzien van vier microfoons waardoor ongewenst omgevingsgeluid nog beter weggefliterd kan worden. Prijzen lijken gelijk te blijven.

New Moto G

Naast een nieuwe Moto X bracht Motorola ook een nieuwe Moto G uit. Ook deze krijgt een groter beeldscherm van 5 inch. De resolutie is wel beperkt tot HD (720p). Verwacht binnenin een Snapdragon 400-processor op 1,2 GHz met vier kernen. De twee camera's beschikken over 8 en 2 megapixel en er is keuze uit een 8 en een 16 GB uitvoering. Natuurlijk draait de nieuwe Moto G de laatste Android-versie en we mogen in de toekomst ook nog wel enkele Android-updates verwachten.

Motorola new Moto X
De 'new Moto X'

Motorola brengt speciaal voor de nieuwe Moto G enkele verwisselbare 'shells' uit, waaronder één met een klep zodat je hem beter kunt beschermen tegen krassen. Opvallend is het ontbreken van 4G-ondersteuning. Wil je toch een Moto G met 4G dan ben je aangewezen op de eerder aangekondigde Moto G LTE. Die blijft voorlopig gewoon in het assortiment.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel