Samsung: apps op Galaxy S6 kennen geen opstarttijd meer


Samsung heeft zojuist een video de wereld in gestuurd over de eigen Exynos-processor. Met de chip zou je niet meer hoeven wachten totdat apps opgestart zijn. Leuk weetje; deze processor komt terecht in de Galaxy S6.

Samsung ruilt Qualcomm in voor de Galaxy S6. Dat betekent dat de Galaxy S6 niet beschikt over een Snapdragon-processor maar ééntje die uit de eigen stal komt. Naar alle waarschijnlijkheid een Exynos 7420. Die processor is 64-bits, beschikt over 8 cores en is gebaseerd op het kleinere en energiezuiniger 14 nm. In een nieuwe video zegt Samsung hier nu over; "wachten op het opstarten van een app behoort tot het verleden dankzij Exynos processors".

Nu zijn er ook afbeeldingen opgedoken van de apps die dus straks zonder opstarttijd opstarten. Het gaat in de de Optical Reader, Geo News en de Samsung Gear pompanion-app. Mogelijk zul je al deze apps apart moeten installeren omdat Samsung besloten heeft de Galaxy S6 standaard van bijzonder weinig eigen apps te voorzien. De grote hoeveelheid 'bloatware' was een doorn in het oog van vele gebruikers.

Samsung Galaxy S6 apps

Bron: @SamsungExynos en XDA


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel