Samsung hint zelf op 128 GB uitvoering Galaxy S6


Samsung heeft zojuist een persbericht de wereld ingestuurd waarin het trots de aankondiging doet van 128 GB geheugen voor telefoons. Het geheugen zou bovendien erg snel zijn. Is dit het bewijs van een 128 GB uitvoering van de Galaxy S6?

Het zou zomaar kunnen want uit eerdere lekken is gebleken dat de Galaxy S6 niet beschikt over een geheugenkaartslot. Je kunt dus niet eenvoudig zelf even geheugen bij plaatsen. En omdat we steeds meer geheugen nodig hebben kan een 128 GB uitvoering niet uitblijven. Vooral niet als je bedenkt dat Apple ook al een 128 GB versie van de iPhone 6 verkoopt.

Samsung 128 GB memory

Samsung brengt wel vaker nieuwe componenten uit maar legt daar niet zo stevig de nadruk op als nu. Over precies drie dagen wordt de onthulling van de Galaxy S6 en S6 Edge verwacht en de timing is dus wel heel erg toevallig. Samsung slaat zichzelf in het persbericht op de borst dat het geheugen de eerste is die op grote schaal 128 GB modules kan produceren die op Universal Flash Storage (UFS) 2.0 gebaseerd zijn. Dit geheugen is daardoor 2,7 keer sneller dan voorheen, aldus Samsung. Ook zou het nieuwe geheugen 50% energiezuiniger zijn. Allemaal idealen eigenschappen voor in een telefoon. Tot slot doet Samsung ook nog even een voorspelling voor de overige geheugenuitvoeringen van de Galaxy S6 en S6 Edge; er zijn ook modules in 64 en 32 GB. Niet geheel ontoevallig exact dezelfde geheugenuitvoeringen die eerder genoemd zijn.

Bron: Samsung Tomorrow


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel