Samsung Galaxy S6 in volle glorie te zien naast gebogen Galaxy S6 Edge


Gisteravond kregen we plaatjes te zien van de Galaxy S6 die schijnbaar aan provider AT&T was verstrekt. Toen was de bron nog huiverig om het toestel uit de verpakking te halen. Vandaag heeft hij alle schroom van zich afgeschud en zien we hem helemaal.

Zoals gezegd zou dit exemplaar in bezit zijn van de Amerikaanse provider AT&T om het model te testen. Een ondeugende medewerker zou z'n kans schoon hebben gezien en enkele kiekjes hebben gemaakt. We vermoeden dat Samsung daar niet erg blij mee is maar dat is een zorg voor later. Wij krijgen in ieder geval een steeds beter beeld van het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Samsung Galaxy S6 Edge and S6
De Samsung Galaxy S6 Edge en S6

Bovendien zien we nu ook de Galaxy S6 Edge, of hoe hij ook maar gaat heten. De gelijkenissen met de S6 zijn groot. Zo verschilt de achterkant van beide toestellen nauwelijks. Ook qua hardware zouden beide sterk gelijk aan elkaar zijn. En nu we zo bijna alle hoekjes van de Galaxy S6 gezien hebben vragen we ons af waar de geheugenkaartslot zit. Mogelijk ontbreekt die bij de opvolger van de Galaxy S5. Ook zouden we bij de S6 de batterij niet kunnen verwisselen. Het glazen achterpaneel zit vast en kan dus niet zomaar verwijderd worden. Een breuk met het verleden.

Samsung Galaxy S6 Edge S6 rear
De S6 Edge en S6 van de achterkant

In een drietal nieuwe blogposts zegt de maker van de foto's dat beide toestellen erg stevig aanvoelen. Beide zouden ook Android 5.0.2 Lollipop draaien; dat is de meest recente Android-versie van dit moment. Andere verschillen met de bestaande S5 is de volumetoets. Die bestaat nu uit twee losse knoppen in plaats van één lange. Verder beschrijft de bron dat de vingerafdrukscanner inderdaad niet meer geactiveerd hoeft te worden door een veegbeweging. Het simpelweg stilhouden volstaat om het toestel te ontgrendelen.

Samsung Galaxy S6 sides

Intussen zijn er volop speculaties gaande over de naam van de Galaxy S6 Edge. Die noemen we inmiddels wel zo maar volgens een Koreaanse publicatie overweegt Samsung het toestel Galaxy S Dual Edge te noemen. Inmiddels hebben we de naam Galaxy S Edge ook al menigmaal voorbij zien komen. Wat het uiteindelijk gaat worden zal komende zondag blijken. Dan kondigt Samsung beide modellen officieel aan tijdens het jaarlijkse Unpacked-event.

Bron: XDA, (2), (3)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel