Samsung Galaxy S6 Edge-teaser toont grotere homeknop


Er gaan al langer geruchten dat de Galaxy S6 en z'n gebogen evenknie de S Edge een nieuw type vingerafdrukscanner krijgen. Eén waarover je niet heen hoeft te vegen. Om dit mogelijk te maken wordt de homeknop mogelijk groter en daar is nu bewijs voor.

Want in de teaser die diverse telecomproviders vrij hebben gegeven is een deel van deze Galaxy S(6) Edge te zien. En als je die afbeelding draait dan is goed te zien dat de homeknop inderdaad groter is dan bijvoorbeeld momenteel op de Galaxy S5 het geval is. Daarmee lijkt inderdaad bevestigd dat de knop groter is om het nieuwe vingerafdruklees-proces mogelijk te maken.

Six Appeal homebutton
Grotere homeknop

Hiermee zouden de nieuwe Galaxy's een vergelijkbare werking krijgen als Apple's Touch ID op bijvoorbeeld de iPhone 6. Hierbij rust je je vinger op de homeknop waarna hij gelezen wordt. Het blijkt in de praktijk een erg snelle manier om iemand vingerafdruk te lezen. Natuurlijk zal er ook aan de software kant het nodige verbeterd moeten worden wil Samsung's methode net zo goed werken als die van Apple.

Unpacked 2015

We zullen het snel genoeg weten. Samsung kondigt nog dit weekend de Galaxy S6 met vermoedelijk de S Edge aan tijdens een Unpacked-event in Barcelona. Dat vindt plaats voorafgaand aan het Mobile World Congress dat daar jaarlijks gehouden wordt. Hier zullen nog meer vlaggenschepen gepresenteerd worden waaronder de HTC One M9. Die wordt op dezelfde dag aangekondigd.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel