Patent Samsung Galaxy S Edge met mysterieuze pop-up module verschijnt online


Een opgedoken patent werpt mogelijk meer licht op de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge, of S Edge zoals het toestel mogelijk gaat heten. In tegenstelling tot de Note Edge krult het scherm bij deze Edge om beide zijkanten heen.

Het gerucht dat Samsung samen met de introductie van de Galaxy S6 een Edge-variant aankondigt gaan al langer. Samsung deed precies hetzelfde bij de Note 4 en de Note Edge. Ook weten enkele bronnen inmiddels 'zeker' dat het scherm van de S Edge om beide zijkanten heen gevouwen is. Dit opgedoken patent gaat echter veel verder dan dat. We zien dat het scherm helemaal doorgetrokken is tot de achterkant.

Samsung Galaxy S Edge patent

Daarmee kan Samsung ook notificaties of andere informatie weergeven als het toestel op z'n kop ligt. Op een andere afbeelding zien we dat er iets vanuit het toestel omhoog kan. Mogelijk is dit de batterij omdat de achterkant niet verwijderd kan worden. Maar mogelijk heeft Samsung wel een heel andere verklaring waarom er iets uit het toestel kan steken.

MWC 2015

Onduidelijk is nog of Samsung deze gebogen Edge-variant samen met de introductie van de S6 gaat aankondigen. Ondenkbaar dat het hiervoor een apart evenement organiseert is het niet. De presentatie van de opvolger van de Galaxy S5 is ook nog niet vastgelegd. Algemeen aangenomen wordt dat Samsung hiervoor het Mobile World Congress begin maart aangrijpt. Een officiële uitnodiging is er echter nog niet.

Bron: Patently Mobile


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note Edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note Edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel