Gebogen scherm Samsung Galaxy S6 Edge niet zo bruikbaar als bij Note Edge


Samsung gooide hoge ogen toen het de Samsung Galaxy Note Edge tijdens de Note 4-presentatie aankondigde. Het gebogen scherm was niet alleen mooi voor het oog, er waren ook allerlei functies aan gekoppeld. Iets wat de S6 Edge vermoedelijk minder heeft.

We gaan even terug naar de introductie van de Galaxy Note Edge. Het scherm is tot over de rechterzijkant gevouwen en op die zijkant worden zaken als notificaties en een werkbalk weergegeven. Het scherm op de vermoedelijke Samsung Galaxy S6 Edge is over beide zijkanten gevouwen en daarmee ontstaat de indruk dat Samsung weer wat bijzonders heeft verzonnen. Maar is dat wel zo?

Galaxy Note Edge toolbar
Onduidelijk of dit ook met de Galaxy S6 Edge kan

De reden waarom Samsung minder met die zijkanten kan doen is vermoedelijk omdat het schermformaat een stuk klein is. De S6 Edge krijgt waarschijnlijk hetzelfde 5,1 inch scherm mee als de reguliere S6. Als je aan beide zijkanten een deel afhaalt dan zou er te weinig scherm overblijven om apps op een normale manier te kunnen weergeven. Overigens zien we ook in de gelekte afbeeldingen dat het scherm niet zo gebogen is als bijvoorbeeld bij de Note Edge het geval is. Dit is niet alleen een praktische overweging. Volgens geruchten zou hierdoor het aantal productiefouten verkleind worden waardoor Samsung meer van dergelijke panelen kan maken en dus meer exemplaren van de S6 Edge kan verkopen. Desondanks wachten we de introductie komende zondag met spanning af.

Bron: Business Korea


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note Edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note Edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel