Siri ondersteunt vanaf iOS 8.3 Nederlandse taal


Vanaf iOS 8.3 komen er maar liefst 7 nieuwe talen bij waarin je tegen Siri kunt praten waaronder Nederlands. Vorig jaar nog zocht Apple een Nederlands sprekende ontwikkelaar voor het Siri-project en binnenkort is de toevoeging dan eindelijk daar.

Siri kwam uit in 2011 samen met iOS 5 en lange tijd was de sprekende assistent alleen in het Engels beschikbaar. Naar verloop van tijd kwamen daar wel wat talen bij maar echt storm liep het nog niet. Daar komt met iOS 8.3 verandering in want de dienst krijgt naast Nederlands ook nog ondersteuning voor zes andere talen. De nieuwe talen zijn al opgenomen in de tweede beta van iOS 8.3 van merkte 9to5mac op.

Siri in Dutch
Binnenkort

De andere talen zijn Russisch, Deens, Portugees, Zweeds, Thais en Turks. Ook Engels voor India komt uit maar dat lijkt meer op een variant zoals bijvoorbeeld Amerikaans dat is op Engels. iOS 8.3 moet nog dit jaar uitkomen en vermoedelijk wil Apple de derde beta ook vrijgeven aan niet-ontwikkelaars. Dat betekent dat we halverwege maart al Nederlands kunnen praten tegen onze iPhone. Overigens moet Apple iOS versie 8.2 ook nog uitbrengen. Die wordt over enkele weken al verwacht.

Bron: 9to5mac.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 129,00 € 129,00   Bekijk
Partly
16 GB Gold Refurbished
€ 139,00 € 139,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel