Apple plaatst vacature voor Nederlandse Siri-ontwikkelaar


Siri komt mogelijk binnenkort in het Nederlands uit. Dat blijkt uit een vacature die Apple momenteel uit heeft staan. Hierin wordt gezocht naar een Nederlandse software-ontwikkelaar die wil werken aan het uitbreiden van Siri.

De vacature werd gespot door de buren van iPhoneclub.nl en staat online op de vacature-site van Apple. Mocht je tijd overhebben en over de volgende eigenschappen beschikken dan kun je direct aan de slag; Nederlands sprekende taal-expert, zelf-motiverend en proactieve houding, ervaring met software-ontwikkeling en sterke communicatie-eigenschappen. Herken je je hierin? Dan kun je wellicht bij Apple aan de slag. Overigens moet worden gezegd dat dit nog niet betekent dat Apple daadwerkelijk een Nederlandstalige Siri gaat uitbrengen, voor de hand ligt het wel.

Siri on iPhone
Vraag het maar aan Siri, binnenkort ook in het Nederlands?

Siri kwam tegelijk met iOS 5 uit in 2011. De spraak-gestuurde assistent is inmiddels beschikbaar in de talen Engels, Spaans, Frans, Duits, Japans, Chinees (Mandarijn en Kantonees), Italiaans en Koreaans. Ondanks dat kunnen Nederlandse iPhone-gebruikers wel degelijk Siri gebruiken maar dan wel in één van bovenstaande talen. Siri heeft door de jaren heen relatief weinig extra functionaliteit gekregen. Wel heeft het flink wat concurrentie gekregen. Android bracht sindsdien Google Now uit en Microsoft kwam recentelijk met Cortana voor Windows Phone.

Via: iPhoneclub.nl


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel