Android haalt Symbian in


In het laatste kwartaal van 2010 zijn voor het eerst meer Android-telefoons dan smartphones met Symbian verkocht. Analysten dachten dat dat veel later zou gebeuren. Sommigen noemden zelfs 2014.

Android heeft de race tegen het besturingssysteem van Nokia vooral gewonnen dankzij goedkopere toestellen. Doordat het besturingsysteem nu ook voor mensen met een krappere beurs beschikbaar is, dekt Android een groot deel van de mobiele telefoniemarkt. Dat heeft de verkopen flink opgestuwd. Als de cijfers kloppen, is Android het grootste mobiele besturingssysteem.

32 miljoen

De conclusie dat Android Symbian ingehaald heeft, werd getrokken op basis van cijfers die Nokia openbaar maakte bij het presenteren van de bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal. Nokia verkocht 28 miljoen smartphones met Symbian. Volgens onderzoeksbureau Canalys werden er 32 miljoen telefoons met Android verkocht.

Organisatorisch veranderde bij Symbian in 2010 het nodige. De onafhankelijke stichting achter het besturingsysteem werd opgeheven. Het kostte een aantal ontwikkelaars hun baan. Nokia moest erkennen dat het niet was gelukt om steun te krijgen van andere fabrikanten bij de ontwikkeling van Symbian, en haalde de ontwikkeling van het OS weer in eigen huis.

Bron: Unwiredview.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel