Apple overstag voor gebruik microUSB


De Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) heeft zojuist aangekondigd dat het de eerste standaard voor een universele telefoonoplader heeft gepubliceerd. Het gaat hier om de bekende microUSB-aansluiting.

Onlangs plaatsten we al een artikel over de Europese Unie, die graag één standaard wil voor telefoonopladers. De voornaamste argumenten voor één standaard zijn gebruikersgemak en verminderde belasting van het milieu. Nu slingeren er miljoenen opladers rond die overbodig worden zodra iemand een nieuw toestel aanschaft. De keuze van de EU viel op microUSB. De IEC kwam vandaag tot dezelfde conclusie, en maakt gebruik van nagenoeg dezelfde argumenten.

Apple

Veel producenten maken al lang gebruik van microUSB. Voor hen zal de keuze van de IEC niet veranderen. Voor Apple is het echter een ander verhaal. Met alle apparaten van Apple kun je dezelfde dock-connector gebruiken. Of het nu een oude iPod of gloednieuwe iPad is. Daarom was Apple lange tijd de grote dwarsligger van dit initiatief. In Europa was het bedrijf al overstag. Dat is nu ook op wereldwijd niveau het geval.

Als je nu al stress hebt over het onbruikbaar worden van je dock-connector: wij voorspellen dat Apple dit probleem oplost door een verloopstekker van microUSB naar dock-connector beschikbaar te stellen.

Bron: Intomobile.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel