Europese Commissie: microUSB standaard voor opladen telefoon

· 1 reactie


De Europese standaardisatie-instanties CEN-CENELEC en ETSI hebben op aangeven van de Europese Commissie besloten dat microUSB de standaard voor het opladen van telefoons wordt.

Nu vraag je je misschien af: was dat nog niet zo? Inderdaad, veel fabrikanten zijn de afgelopen jaren overgestapt naar microUSB voor het laden van telefoons. Handig, want het maakt tegenwoordig steeds minder uit of je de juiste lader van je telefoon hebt. Een HTC Legend kun je bijvoorbeeld gewoon opladen met de lader die je bij een BlackBerry Curve 9300 hebt gekregen.

Apple

Eén van fabrikanten die nog niet is overgestapt op microUSB, is Apple, maar dat bedrijf moet nu ook overstag gaan. Apple heeft al een contract ondertekend waarin het belooft over te stappen op microUSB. De Europese overheid verwacht dat binnen twee jaar alle fabrikanten zijn overgestapt. In 2009 gingen de fabrikanten akkoord met de standaard. Behalve Apple doen ook Nokia, Sony Ericsson, Samsung, LG, Motorola en RIM mee.

Het doel van de uniformiteit van de lader van telefoons is overigens niet alleen het gemak van de consument. Ook het milieu geldt als argument. Oude laders zijn niet meer nutteloos na aanschaf van een nieuwe telefoon. Dat scheelt afval, en spaart het milieu, aldus de EU.

Bron: Slashphone


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel