Skype voor iPhone met videobellen gelanceerd


Gebruikers van de iPhone kunnen vanaf vandaag een nieuwe versie van Skype installeren. Daarmee wordt videobellen mogelijk. De populaire VOIP-software is beschikbaar in de App Store van Apple.

Ook gebruikers van de iPod Touch kunnen via Skype videobellen. De nieuwe applicatie maakt het mogelijk om over een 3G-netwerk te videobellen met de iPhone. Met Apple eigen FaceTime is dat niet mogelijk. FaceTime werkt alleen op een WiFi-verbinding. De nieuwe functionaliteit van Skype voor iOS wordt groots gepresenteerd, met bijbehorende reclamevideo:

De software van het Luxemburgse bedrijf zal niet door iedereen met groot enthousiasme ontvangen worden. Bellen van een skype-account naar een ander skype-account is, net als op de computer, gratis. Hoe meer mensen gebruik maken van de service, hoe minder providers belminuten in rekening kunnen brengen. Skype gebruikt uiteraard wel dataverkeer, terwijl providers juist moeite hebben om de groeiende vraag naar mobiel internet bij te houden. Skype met videobellen zal de vraag alleen nog maar groter maken.

Bron: Engadget


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel