Schatting: Nokia N8 vier miljoen keer verkocht

· 1 reactie


Een Fins onderzoeksbureau deed onderzoek naar het aantal verkopen van de Nokia N8. De conclusie: Nokia heeft mogelijk meer dan vier miljoen exemplaren van het nieuwe vlaggenschip verkocht.

Inderes, het bedrijf dat het onderzoek deed, nam een aantal factoren mee bij de berekening van de verkoopcijfers. Zo ondervroeg Inderes de makers van de chips die in het toestel van Finse makelij verwerkt zijn, en zocht het uit hoe vaak er op internet naar de N8 gezocht werd. Ook nam het bedrijf het aantal nieuwe banen in de N8-fabriek in het Finse Salo en de media-aandacht voor het toestel mee.

Succes?

Het getal van vier miljoen is dus gebaseerd op statistiek. Van andere toestellen waarvan de verkoopcijfers wel bekend zijn is ook bekend hoeveel eer naar gezocht is, welke invloed de verkoop had in banen in de fabriek en aantallen ingekochte chips. Daardoor is een vrij nauwkeurige schatting te maken. Mocht die kloppen, dan zal Nokia zeer tevreden zijn met de verkoopcijfers, en lijkt de N8 Nokia te brengen wat het hoopt: een plek aan de top van de smartphonemarkt.

Bron: Bloomberg



Praat mee over dit artikel