Directeur Symbian vertrekt per direct

· 1 reactie


Lee M. Williams, de directeur van de Symbian Foundation, stapt per direct op. Hij neemt afscheid 'om persoonlijke redenen', en wordt opgevolgd door Tim Holbrow, die voorheen over de financiën van Symbian ging.

De Symbian Foundation beheert het Symbian besturingssysteem, dat in 2008 open source gemaakt werd. Het was de bedoeling dat meerdere fabrikanten een bijdrage aan Symbian gingen leveren. Daar is tot op heden weinig van gekomen. Alleen Nokia doet substantiële bijdragen.

Leewilliams

Onder vuur

Symbian ligt sinds de komst van de iPhone en Android onder vuur. Het systeem zou verouderd zijn, en de strijd verliezen van de concurrentie. De laatste versie van Symbian, Symbian^3 bracht een behoorlijk update, maar zorgde er niet voor dat de technologische achterstand volledig werd ingelopen.

Het vertrek van Williams volgt kort op een uittocht van bestuurslieden bij Nokia. Zowel CEO Olli-Pekka Kallasvuo als Chef mobiel Anssi Vanjoki vertrokken. Hoewel Nokia geen directe macht heeft in de zelfstandige Symbian Foundation, kan Nokia als enige grote fabrikant van Symbian toestellen wel druk uitoefenen. Mogelijk heeft het vertrek van Williams daarmee te maken. Zijn afscheid zorgt er in ieder geval voor dat de hoogste bestuurders die betrokken waren bij de ontwikkeling van de Nokia N8 weg zijn.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel