Directeur Nokia reageert op opschudding in Symbian-land

· 3 reacties


De dag nadat de vooraanstaande website Symbian Guru met veel bombarie de handoek in de ring gooide, reageert Nokia's directeur mobiele telefonie Anssi Vanjoki in een open brief op de teleurstelling over Symbian.

Vanjoki kreeg het op zijn eerste werkdag voor zijn nieuwe baas meteen zwaar te verduren. Ricky Cadden, de oprichter van de bekende site symbian-guru.com, maakte bekend met zijn site te stoppen, omdat hij zijn vertrouwen in Nokia en Symbian verloren was.

Belachelijk vlaggenschip

In niet mis te verstane woorden laat Cadden weten helemaal klaar te zijn met Nokia. "Ik kan een bedrijf dat zo'n belachelijk 'vlaggenschip' als de N97 uitbrengt niet langer steunen. Ik kan ook geen steun geven aan een mobiel besturingssysteem dat zichzelf in de vergetelheid begraaft".

De woorden van Cadden hakten erin. In de open brief van Vanjoki wordt hij met naam en toenaam genoemd. "We hopen onze supporters terug te winnen, inclusief Ricky, onze favoriete Symbian Guru".

Nokia n97
'Belachelijk vlaggenschip'

MeeGo of Symbian?

Hoewel het schrijven een antwoord is op teleurstelling over Symbian, komt het woord MeeGo wel érg vaak voor in Vanjoki's brief. Het lijkt erop dat vooral dat nieuwe besturingssysteem de Ricky's van deze wereld weer terug moet winnen.Praat mee over dit artikel