MeeGo voor het eerst geïnstalleerd op handset

· 1 reactie


Nokia en Intel laten de wereld voor het eerst hun nieuwe mobiele besturingssysteem MeeGo op een telefoon zien. Op Youtube tonen de ontwikkelaars de eerste actiebeelden. MeeGo is opensource en maakt gebruik van de Linux kernel.

Het nieuwe OS is een samensmelting van MobLin van Intel en Maemo van Nokia. Beide zijn op Linux gebaseerde besturingssystemen voor mobiele apparaten. De chipbakker en de mobieltjesfabrikant kondigden hun samenwerking in februari aan op het Mobile World Congres in Barcelona.

Verloren marktaandeel

Het nieuwe OS moet Nokia helpen om terug te komen op de smartphone-markt. Door de komst van de iPhone en Android is het Finse bedrijf veel marktaandeel verloren. Intel is nog niet actief in de mobiele telefonie, maar ziet wel brood in de verkoop van chips voor smartphones. Nokia's nieuwe smartphone N9 zal volgens geruchten de eerste smartphone zijn die op MeeGo draait.

De pre-alpha versie van MeeGo is te downloaden vanaf de website van het project. De ontwikkelaars installeerden de laatste versie op een Nokia N900, en maakten er een filmpje van. In de video zijn de basisfuncties van het OS te zien:


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel