MWC 2010: Nokia kondigt samen met Intel nieuw MeeGo mobile platform aan

· 2 reacties


Nokia heeft samen met Intel de electronica wereld verbaasd met de aankondiging van MeeGo; een samensmelting van Maemo en Moblin. Het OS moet draaien op diverse 'mobile devices'.

MeeGo is een samenvoeging van Maemo met Moblin en is bedoelt voor een reeks mobile devices zoals netbooks, tablets, media phones en connected TV's. Het platform is gebaseerd op Linux.

MeeGo

Dit betekent overigens nog niet het einde van Maemo en Moblin. Het betekent meer dat apps voor MeeGo uitwisselbaar is met een Maemo device en vice versa. Wat MeeGo voor toegevoegde waarde heeft op de markt met mobile platforms is daarom niet meteen duidelijk. Het voordeel is vooral voor ontwikkelaars; die hoeven een toepassing maar eens te schrijven om meerdere platformen tegelijkertijd te bedienen. De onderlinge uitwisselbaarheid is mede gerealiseerd door het toepassen van het Qt framework.

Ecosysteem

MeeGo moet in de tweede helft van 2010 beschikbaar komen en zal een ecosysteem van toepassingen en ondersteuning moeten krijgen. Of ontwikkelaars erop zitten te wachten om voor nóg een platform te ontwikkelen is nog maar de vraag.



Praat mee over dit artikel