MWC 2010: Samsung's vlaggenschip S8500 Wave hands-on

· 2 reacties


Gisteravond waren we bij de aankondiging van de Samsung Wave en het wordt dus hoogtijd voor een hands-on met dit nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Zoals bekend draait de Wave onder Samsung's eigen op Linux gebaseerd besturingssysteem genaamd Bada. De Koreanen schrijven het zelf zonder hoofdletter maar daar zullen we ons nu niet druk om maken.

Vertrouwd

Voor wie ooit wel eens met een Samsung met touchscreen gewerkt heeft, zal Bada erg bekend overkomen. Eigenlijk is het ook niet Bada waar je als gebruiker mee te maken krijgt, maar met het nieuwe TouchWiz 3.0. Deze UI wordt gekenmerkt door een eenvoudig en opgeruimd karakter. Knoppen zijn zoveel mogelijk weggelaten en zijn vervangen door bijvoorbeeld 'swipe' bewegingen.

Samsung S8500 Wave
Tot 10 verschillende homescreens

Het nieuwe TouchWiz 3.0 ondersteunt tot maar liefst 10 verschillende homescreens. Hierop kan de gebruiker naar wens widgets plaatsen. Er staan standaard drie icoontjes vast onderin, maar die zijn ook te wijzigen. We zagen in een presentatie overigens op een gegeven moment ook 4 icoontjes, maar volgens Samsung "proberen ze nog even wat uit".

Samsung S8500 Wave
Homescreens herinrichten

De gebruiker kan de homescreens ook herinrichten, geheel naar je eigen smaak. Via de plus-knoppen kunnen nieuwe homescreens aangemaakt worden.

Samsung S8500 Wave
Widget bar

Widgets hoeven niet meer vanaf de zij-balk op het scherm ge-drag-and-dropped worden, maar dat gaat nu vanuit de widget bar onderin het scherm. Ook deze verhuizing is onderdeel om het scherm zo 'leeg' en 'opgeruimd' mogelijk te houden.

Samsung S8500 Wave
Het bekende Samsung-menu

Het menu is typisch 'Samsung' en zal dus vertrouwd voor gebruikers zijn. Hierin kan overigens ook gescrold worden zoals we dat bij vele gebruikersinterfaces zien.

Samsung S8500 Wave
Aluminium achterzijde

De Wave is vervaardigd van zowel plastic als aluminium. Het geheel voelt stabiel en solide aan. Je hebt duidelijk het gevoel dat je iets 'waardevols' in de handen hebt.

Verkrijgbaarheid

De Samsung Wave staat gepland voor de eerste helft van 2010, maar een Samsung medewerker noemde als mogelijke Nederlandse lanceerdatum 'april'. Daar zijn wij natuurlijk meer dan tevreden over. Tijdens de officiële Nederlandse launch zal ook de Bada App Store opengaan. Samsung is met ontwikkelaars in gesprek om deze winkel stevig gevuld te krijgen tijdens de opening. Hoeveel apps de Store zal krijgen is dus nog niet bekend. In ieder geval is Samsung bezig samen met Hyves om een eigen toepassing voor de Wave gereed te hebben. We wachten dus gespannen af.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel