Streetfight: Android tegen iPhone

· 3 reacties


Apple-baas Steve Jobs ging gisteren frontaal in de aanval op Android. Het hele 'open source'-verhaal van Google zou een farce zijn. Mister Android Andy Rubin reageerde in nerd-stijl op twitter.

Jobs plaatste de aanval in een interview. Behalve Android moest ook RIM, de maker van BlackBerry, het ontgelden. Volgens Jobs is het niet te verwachten dat BlackBerry de verkoopachterstand op de iPhone in de nabije toekomst inhaalt.

Open?

Aan het adres van Google kwam het verwijt dat het er helemaal niet om gaat of een systeem open (zoals Android) of gesloten (zoals iOS) is. In plaats daarvan maakt Jobs een ander onderscheid 'gefragmenteerd' of 'geïntegreerd'. Driemaal raden welk label Jobs op iOS plakt, en welk op Android. Juist.

Een reactie van Rubin kon natuurlijk niet uitblijven. Hij verplaatste de discussie naar Twitter, en zei het volgende:

Rubintweet

De tweet van Rubin is nerd-taal voor: "Je kunt Android gewoon downloaden en in een paar stappen installeren, gratis, vrij, en zonder controle". Het was de eerste stap van Rubin op Twitter, en vooralsnog ook de enige. Steve Jobs is niet actief Twitter. Hem kennende kunnen we binnenkort wél een reactie verwachten.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel