Tweede Nokia-topman in één week tijd haakt af


Binnen een week is Nokia twee topmannen lichter. Eerder schreven we al over het afscheid van CEO Olli-Pekka Kallasvuo, nu neemt ook chef-mobiel Anssi Vanjoki afscheid.

Het rommelt flink bij Nokia. De fabrikant staat onder druk van steeds groter wordende concurrentie. CEO Kallasvuo werd daarom geslachtofferd, Vanjoki (54) nam zelf afscheid. Zijn beweegredenen zijn in nevelen gehuld. Hij was vanaf 1 juli eindverantwoordelijk voor de mobiele tak van Nokia, en werkte sinds 1991 voor Nokia.

Nieuwe uitdaging

Vanjoki is naar eigen zeggen op zoek naar een nieuwe uitdaging, en geeft verder geen reden voor zijn vertrek. Geruchten zoemen rond dat Vanjoki zelf CEO van Nokia wilde worden, en door de komst van de Canadees Stephen Elop teleurgesteld zijn baan inleverde.

Elop is afkomstig van Microsoft, waar hij hoofd was van de zakelijk divisie. Het vertrek van Vanjoki komt ongelegen, want morgen wordt in London het evenement Nokia World gehouden. Nieuwsberichten gaan nu niet over de toestellen die Nokia daar presenteert, maar over het vertrek van Vanjoki, die overigens nog even blijft om zijn afscheid voor te bereiden. Hij zal zich tot die tijd naar eigen zeggen volledig inzetten voor Nokia


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel