Nokia lanceert C6 en C7 op Nokia World


Nokia's chef mobiele apparaten Anssi Vanjoki presenteerde vanmorgen op het Nokia World-evenement in Londen de nieuwe Nokia C6-01 en C7. De directeur, die binnenkort vertrekt bij het Finse bedrijf, prijst beide toestellen om zijn platte formaat.

Het Symbian^3 toestel heeft een 3.5 inch touchscreen, en komt in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt. In juni lekten al beelden van het toestel uit. Die beelden blijken aardig te kloppen met het toestel dat Nokia vanmorgen presenteerde. De C6 kenden we al langer, en wordt nu opgevolgd door een toestel met dezelfde naam, de C6-01, die net als de C7 op Symbian^3 draait. De vorige C6 werkte nog met Symbian S60 5th edition.

Nokia C7

De C7 wordt uitgerust met een 8 Megapixel camera, Wifi N, GPS en Bluetooth 3.0, de nieuwe, snellere variant van het Bluetooth protocol. De telefoon is slechts een centimeter dik. De losse toestelprijs wordt ongeveer 350 euro.

Nokia c7 1

Nokia C6-01

De nieuwe C6 deelt een groot aantal features met de C7. Het toestel heeft een iets kleiner scherm van 3.2 inch, maar heeft wel een 8 Megapixel camera, Wifi N, GPS en Bluetooth 3.0.

Nokia C6-01

Facebook

Om het toestel te promoten organiseert Nokia een actie voor degenen die op facebook 'vriend' zijn van het bedrijf. De vijf meest actieve vrienden krijgen een C6-01 of C7 te leen. Degene die de meeste facebook activiteit rondom het toestel weet te genereren krijgt een C6 of C7 voor zichzelf én twintig vrienden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel