Nokia komt toch met nieuws op MWC


Nokia houdt een persconferentie op het MWC in Barcelona. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Lange tijd beweerde het bedrijf dat het niets nieuws te melden had. Onze toestellen zijn al gepresenteerd, luidde het verhaal.

Nokia zou niet aanwezig zijn met een eigen stand op het MWC, dat op 13 februari begint. Wel zouden medewerkers van de Finse telefoonfabrikant aanwezig zijn op de stands van Navteq en Qt. Nu er toch een eigen persconferentie van Nokia aan zit te komen, draait de geruchtenmolen over de boodschap die Nokia zal laten horen op volle toeren.

Thystweet

Elop

Nokia's CEO Stephen Elop hintte bij de presentatie van de jaar- en kwartaalcijfers van Nokia naar de mogelijkheid om over te stappen op een ander besturingsysteem. Volgens Elop bestaat de mobieletelefoniemarkt uit concurrerende 'ecosystemem'. Elop zegt dat 'join them' een mogelijke strategie in de concurrentiestrijd met deze ecosystemen. Volgens sommigen bedoelt Elop hiermee de komst van een Android- of Windows Phone 7-toestel van Nokia.

Dat Elop wollige taal gebruikt, is geen verrassing. De mogelijke implicaties van zijn woorden zijn dat des te meer. Nokia staat bekend om toestellen met een goede bouwkwaliteit. Helaas loopt het besturingssysteem van de topmodellen van het Finse bedrijf, Symbian^3, vaak achter de feiten aan.

MeeGo

Het bedrijf werk daarom samen met Intel aan MeeGo, een op Linux gebaseerd besturingssysteem. Een toestel met MeeGo laat al enige tijd op zich wachten. De woorden van Elop kunnen ook duiden op de presentatie van een toestel met dit besturingssysteem.

Ook een Nokia-toestel met Android of Windows Phone 7 zal door velen toegejuicht worden. Stephen Elop werkte voorheen voor Microsoft. Windows Phone 7 ligt daarom voor de hand, mocht Nokia op deze perspresentatie inderdaad een toestel met een andere besturingssysteem dan MeeGo of Symbian presenteren.



Praat mee over dit artikel