“Samsung Galaxy S9 en S9+ vanaf 16 maart in de winkel”


Insider @evleaks heeft van bronnen vernomen wanneer de Samsung Galaxy S9 en S9+ aangekondigd worden, als pre-order te bestellen zijn en wanneer ze daadwerkelijk in de winkel liggen. Ook is er nieuws over de vermeende batterijcapaciteit van beide vlaggenschepen.

Voor wie de naam @evleaks nog niets zegt; dat is het Twitter-account van Evan Blass dat veel contacten heeft in de telecomwereld en daardoor vaak informatie lekt over nog aan te kondigen telefoons. Het nieuws ditmaal gaat over de Galaxy S9 en S9+ van Samsung. Blass haalt z'n informatie ditmaal vandaan bij een grote hoesjesfabrikant al erkent hij dat die manager niet heel hoog in de boom zit. De informatie hoeft dus niet per se 100% waar te zijn en kan nog veranderen.

Samsung zou de Galaxy S9 en S9+ op maandag 26 februari tijdens het MWC aankondigen. Dat is de eerste dag van het evenement en dat roept meteen al vragen op. Voorgaande jaren hield Samsung haar Unpacked-evenement altijd een dag voor aanvang van het MWC, op zondagavond. Nu presenteren meerdere fabrikanten die zondag nieuwe producten, dus mogelijk wil Samsung die drukte vermijden al kun je je afvragen of dit wel een slimme strategie is. Het aannemen van pre-orders begint 1 maart en de S9 en S9+ moeten dan vanaf 16 maart in de winkels liggen. Of Nederland bij de eerste golf landen zit waar het nieuwe vlaggenschip te koop zal zijn is afwachten al ligt het wel voor de hand.

Bekende batterijen

Een ander gerucht vertelt ons iets over de batterijcapaciteit van de S9 en S9+. Volgens een Braziliaanse overheidsorganisatie krijgen die respectievelijk een 3.000 en 3.500 mAh batterij mee; even groot als de S8 en S8+. Samsung is misschien vanwege het Note7 debacle wat terughoudend om maar iedere keer grotere batterijen te plaatsen, dat wil niet zeggen dat de S9-serie meteen hetzelfde uithoudingsvermogen heeft als de S8-modellen. De vernieuwde processor en software-optimalisaties met de hulp van AI zouden er voor kunnen zorgen dat de S9 toch langer meegaat op een acculading. Details daarover ontbreken nog maar dit is wel iets waar we tijdens de onthulling speciaal op gaan letten.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
64 GB Schwarz
€ 259,00 € 270,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
64 GB Blue
€ 289,99 € 289,99   Bekijk
bol.com Partner
Blue
€ 449,95 € 449,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel