Beelden tonen Motorola Moto E5 met vingerafrukscanner


Er is een zogenaamde persrender verschenen van wat de Motorola Moto E5 van Lenovo moet zijn. De E-serie bestaat na de C-serie uit de voordeligste toestellen die het aanbiedt maar ondanks dat krijgt het toestel vermoedelijk toch een vingerafdrukscanner mee.

Zo denkt de bron dat achterop, waar het Motorola-logo zit, een vingerafdrukscanner zit. Motorola plaatst daar al veel langer haar logo, soms ligt die zelfs verzonken. Of het hier echt om een vingerafdrukscanner gaat moet blijken. Bij de Moto E4 en E4 Plus zit de scanner nog voorop, onder het scherm. Dat is dan ook de meest favoriete plek van Motorola die zelden de scanner achterop plaatst.

Motorola Moto E5

Waarom Lenovo de vingerafdrukscanner van de voor- naar de achterkant verplaatst heeft is onduidelijk. Het is in ieder geval niet gebeurd om meer ruimte te maken voor het scherm. De Moto E5 beschikt getuige de foto nog over flinke schermranden. Onderop zien we wat lijkt op een microUSB-aansluiting maar de afbeeldingresolutie is te laag om daar uitsluitsel over te geven. Wel duidelijk zichtbaar is de selfieflitser maar dat is iets waar ook de Motorola Moto E4 over beschikte. We vermoeden dat de meeste verschillen daarom onder de motorkap of in de software te vinden zijn. Het duurt mogelijk nog even voordat we daar uitsluitsel over kunnen bieden. De Moto E4 werd in juni van 2017 aangekondigd. Als Lenovo blijft bij een jaarlijks update-schema dan duurt het nog een half jaar. Op het toestel lezen we ook 3 april dus mogelijk valt een lancering dit jaar vroeger uit.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel