“Samsung Galaxy S9 krijgt camera met variabele lensopening”

Technisch knappe prestatie nodig voor goed belichte Super Slow-Mo video


De vermoedelijke doos waarin de Samsung Galaxy S9 verkocht gaat worden ligt op straat. Althans, de foto's daarvan. En die laten ons iets erg interessants zien; de camera krijgt een dubbel f-getal van f/1.5 en f/2.4. Wat betekent dat precies?

Een camera bestaat uit verschillende onderdelen. Het eindstation is vaak een sensor met daarvoor een lens die het licht een bepaalde manier vervormt zodat hij precies op de sensor valt. Onderdeel van de lens is een diafragma die de mate van lensopening bepaalt. Dat is niet heel verschillend met het menselijk oog waarbij je pupil groot of klein kan zijn. De meeste telefoons kennen echter een vaste lensopening, uitgedrukt in een f-getal. De Samsung Galaxy S9 krijgt zoals het nu lijkt twee waarvan de meest lichtsterke f/1.5 is, veel wijder dan de huidige f/1.7.

Samsung Galaxy S9 verkoopdoos
Vermoedelijke verkoopdoos verklapt specificaties S9

Door te wisselen van de f/2.4 naar de f/1.5 maakt Samsung het makkelijker om betere omstandigheden te creëren voor slowmotion-video. Daar is namelijk veel licht voor nodig en dus een grote lensopening. Sony past momenteel ook al een slowmotion-functie toe van 1000 beelden per seconde op bijvoorbeeld de door ons geteste Sony Xperia XZ1 Compact. Die beelden zijn echter vrij donker, veel donkerder dan bijvoorbeeld een foto. Om dit probleem te tackelen komt Samsung nu mogelijk met een variabele lensopening. Overigens gaat het gerucht op Reddit dat de Galaxy S9+ over een nog wijdere f/1.4 lens beschikt.

Bekende specificaties

Verder toont de doos de voor ons bekende specificaties. Denk aan een waterdichte IP68-behuizing, 5,8 inch scherm met Quad HD+ resolutie, iris-scanner en draadloos opladen. Nieuw is echter de stereo speaker. Nog even onduidelijk is, naast het verschil in formaat, welke veranderingen de grotere Galaxy S9+ precies meebrengt. Duidelijkheid daarover wordt tijdens het Mobile World Congress verwacht. Dat is een vakbeurs dat 26 februari 2018 van start gaat in Barcelona. Samsung heeft al aangekondigd dat de lancering van de S9 en S9+ samen met dat event plaatsvindt.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Midnight Black
€ 255,00 € 255,00   Bekijk
Amazon
64 GB Black
€ 499,95 € 499,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Black
€ 299,00 € 299,00   Bekijk
Amazon
Black
€ 299,90 € 310,90   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel