Samsung Galaxy S10 Lite heet mogelijk S10E, mist in-screen vingerafdrukscanner


Het instapmodel van Samsung's nieuwe Galaxy S10-serie komt mogelijk niet als de Galaxy S10 Lite op er markt zoals eerder aangenomen. In plaats daarvan duikt nu de naam S10E op. E is ook een toevoeging die Apple wel eens gebruikt heeft voor een eenvoudiger model.

Van de Samsung Galaxy S10-serie is momenteel het volgende bekend. Er komen in totaal 3 modellen van uit; de S10, S10 Plus en een nieuw derde model. Die laatst is een soort instapmodel en ging eerder nog onder de naam Galaxy S10 Lite over straat. Hij krijgt wel de snelste processor mee en ook een schermgat voor de selfiecamera ontbreekt niet. Wel is hij met een kleiner scherm uitgerust. Ook lijkt de vingerafdrukherkenning in het scherm te ontbreken. Waar hij wel zit is nog even afwachten.

Samsung Galaxy S10E, S10 en S10 Plus screenprotector
Screenprotector Galaxy S10-serie

Inmiddels hebben we een nieuwe naam voor het instappertje; Galaxy S10E. Ook Apple plakte wel eens een -E achter een instap iPhone-model; de iPhone SE maar misschien zien we dan dingen die er niet zijn. Bovenstaande plaatje van een hoesjeswebsite toont de 3 modellen waarvan de instap S10E één belangrijke functie mist die de rest wel heeft; een geïntegreerde vingerafdrukscanner. Of die bij de S10E aan de zijkant of achterkant zit is nog even afwachten.

S10E, S10 Lite of S10 edge?

Of dit de daadwerkelijke namen zijn is ook nog onbekend. Eerder nog ging het gerucht dat Samsung de edge-naam weer van stal wou halen. Die zien we nu niet terugkomen. Je zou de -E nu kunnen verwarren met edge maar van het instapmodel gaat nu juist het sterke bericht dat deze niet over een gebogen edge-scherm beschikt. De S10 en S10 Plus juist wel. Duidelijkheid over dit alles volgt pas wanneer Samsung het trio officieel aankondigt. Neem tot die tot gerust alles met een korreltje zout.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel