Samsung neemt met Galaxy S10 afscheid van symmetrie


Er zijn diverse screenprotectors opgedoken voor de Samsung Galaxy S10. En die hebben allemaal één ding gemeen; ze zijn niet meer symmetrisch. Samsung hield lange tijd vast aan symmetrie door de ruimte boven en onder het scherm gelijk te houden. Dat gaat bij de Galaxy S10 veranderen.

Los van de notch is er slechts een telefoonfabrikant die het gelukt is om de ruimte boven en onder het scherm gelijk te houden; Apple. Alle andere fabrikanten, voornamelijk Android-producenten, hebben onderaan meer ruimte dan boven. Dat komt om ruimte te houden voor de antenne en de aansluiting voor het schermpaneel niet te veel te hoeven buigen. Vreemd genoeg lijkt ook Samsung, zelf ook fabrikant van schermen, niet gelukt te zijn om deze ruimte helemaal weg te halen. De Galaxy S10 krijgt dus, hoe lelijk ook, een kleine kin.

Samsung Galaxy S10 screenprotector

Bij de Galaxy S9 en S8 (tot en met de eerste Galaxy S aan) viel die nauwelijks op omdat de kin even groot was als boven het scherm. Die symmetrie gaat bij de Galaxy S10 dus op de schop. Een echte notch krijgt het nieuwe vlaggenschip niet maar wel een ronde uitsparing links bovenin voor de selfiecamera. Hoe groot de kin van de Galaxy S10 exact gaat worden is nog even onbekend. Het is niet ondenkbaar dat hij zo klein is en het verschil met de bovenkant zo klein dat hij nauwelijks opvalt. Daarvoor wachten we de officiële onthulling met het bijbehorende praatje graag af.

Hole in Active Area

Samsung gaat voor de S10 en S10+ dus voor een Infinity O display waarbij de ronde uitsparing voor de selfiecamera met een laser wordt uitgesneden. Deze techniek heet Hole in Active Area (HIAA) en Samsung houdt hem een tijdje exclusief voor zichzelf aldus Ice Universe op Twitter. Naast een Infinity O-scherm zal Samsung ook telefoons met een reguliere notch op de markt in de vorm van een U en V. Het ultieme scherm, zonder notch en zonder uitsnede laat vermoedelijk nog even op zich wachten. Wanneer deze New Infinity schermen op de markt komen is nog onbekend.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S10
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
128 GB Black Refurbished
€ 212,99 € 216,98   Bekijk
bol.com Partner
128 GB Black
€ 349,00 € 349,00   Bekijk
Amazon
128 GB Black
€ 369,90 € 380,90   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel