Renders tonen mogelijke Sony Xperia XZ4 met triple-camera


Er zijn renders verschenen waarop de toekomstige Xperia XZ4 van Sony te zien zou zijn. Nu kan natuurlijk iedereen in de computer dergelijke tekeningen maken maar de bron claimt dat ze toch echt gebaseerd zijn op de officiële CAD-fabriekstekeningen.

Nu zijn de renders afkomstig van @onleaks die connecties heeft bij de fabrieken waar veel van onze smartphones van de band rollen. Toch laten de tekeningen enkele eigenaardigheden zien. Zo is de flitser niet symmetrisch uitgelijnd en ook het scherm zit niet exact in het midden waardoor er boven meer ruimte is dan onder. Op zich komt dat laatste wel vaker voor maar voor een merk als Sony dat altijd scherm op de details zit is het wel opvallend.

Sony Xperia XZ4
De vermeende Xperia XZ4

En toch moet de aandacht naar iets heel anders uitgaan; dit lijkt namelijk Sony's eerste Xperia met een driedubbele camera achterop. Terwijl andere fabrikanten al veel langer dit soort opstellingen toepassen was Sony er vrij laat mee. De XZ2 Premium van juli 2018 was pas de eerste met achterop een dubbele camera. Daar werd een kleurensensor gecombineerd met een zwart/wit-sensor. Welke functies de 3 camera's achterop de XZ4 krijgen is nog even afwachten. Een mogelijkheid zou zijn een standaardlens gecombineerd met een zoomlens en secundaire lens voor een portretmodus met onscherpe achtergronden.

6 inch groot 21:9 OLED-scherm

Sony lijkt bij de Xperia XZ4 vast te blijven houden aan haar eigen OLED-scherm. Die meet vermoedelijk 6 inch en kent een verhouding van 21 staat op 9. Echt randloos is het scherm niet met kleine balken boven en onder. Sony lijkt wederom de locatie van de vingerafdrukscanner te verhuizen, ditmaal lijkt hij aan de zijkant te zitten. Qua design valt verder op dat de achterkant minder bol is dan bij de XZ3 al moeten we daarvan de bevestiging nog binnen krijgen. Mogelijk volgt die begin 2019 tijdens de CES in januari of anders de MWC in februari.

(via)


Prijsvergelijker Sony Xperia 1
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Media Markt
White
€ 949,00 € 949,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia 1


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel