Huawei nova 4 is eerste Huawei met gat in het scherm


Samsung heeft enige tijd geleden een nieuw alternatief geopperd voor de gewraakte notch; een gat in het scherm. Naast Samsung komt ook Huawei met een dergelijk model zo lijkt want het heeft de Chinese zanger Jackson Yee gestrikt om hem in een video te laten zien.

En daarmee hebben we meteen beeld van de aankomende nova 4. We zien overduidelijk in de linkerbovenhoek een rond gat in het scherm waarin de selfiecamera zit. Hierdoor kan het scherm nagenoeg overal tegen de rand zitten. Andere fabrikanten passen hiervoor vaak een notch toe; een brede hap bovenuit het scherm. Samsung liet een soortgelijk scherm eerder nog zien onder de naam Infinity O Display.

Huawei nova 4
De vermeende nova 4 met rond gat in het scherm

In de video die door WinFuture opgespoord werd zien we een toestel die in een hoesje lijkt te zitten. Ondanks de fraaie rondingen van het scherm die overeenkomen met die van de behuizing is het Huawei niet gelukt de kin helemaal weg te werken. Naar verluidt maakt Huawei bij de nova 4 gebruik van een LCD-scherm van Samsung. Dat bedrijf zou ook werken aan een variant met OLED maar die lijkt voorlopig exclusief te zijn voor toekomstige Galaxy S-modellen. De Huawei nova 4 wordt naar alle waarschijnlijkheid ergens in december aangekondigd. Dat is snel als je bedenkt dat de nova 3 dan nog geen 6 maanden daarvoor werd aangekondigd.

Ontvang een e-mail wanneer de nova 4 verkrijgbaar is


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel