Beeldmateriaal Nokia 8.1 verschijnt week te vroeg


Een week eerder dan bedoeld is beeldmateriaal verschenen van de aankomende Nokia 8.1. Verrast zijn we niet want het gaat om de internationale variant van de Nokia X7. Wel erg aardig is dat we naast de kiekjes ook de specificaties te pakken hebben.

Even de cijfers: de Nokia 8.1 wordt een groot toestel met notch. Het scherm meet volgens deze informatie 6,18 inch. Daar gaat wel wat vanaf want er is bovenin gebruik gemaakt van een notch voor de 20 megapixel AI-selfiecamera en de sensoren. Achterop vinden we een dubbele camera van 12 en 13 megapixel groot met een eveneens dubbele LED-flitser. Hiermee krijg je in het donker een natuurgetrouwere belichting.

Nokia 8.1

HMD Global kondigt de Nokia 8.1 op 5 december aan in Dubai. Het beeldmateriaal wat nu is uitgelegd lijkt op de officiële marketingplaatjes die ze de website gebruiken. Hieruit blijkt dat de 8.1 gebruik maakt van een Snapdragon 710-processor. Er zijn momenteel nog niet veel telefoons hier verkrijgbaar die met die nieuwe krachtbron zijn uitgerust; alleen de Oppo RX17 Pro. Het Android One-toestel draait vanuit de doos Android Pie en komt met een 3500 mAh grote batterij, snellaadondersteuning en in varianten van 4 en 6 GB aan RAM-geheugen. Qua opslag valt er te kiezen uit 64 en 128 GB. Toch zal de focus voornamelijk op de camera's liggen. Dankzij kunstmatige intelligentie zijn er enkele functies bijgekomen waaronder een portretmodus die een bokeh-effect kan toevoegen. Zodra HMD Global de Nokia 8.1 daadwerkelijk heeft aangekondigd lees je hier snel meer over de opvolger van de Nokia 8 uit augustus 2017.

(via)


Prijsvergelijker Nokia 8.1
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Purple
€ 623,66 € 623,66   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia 8.1


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel