Ook Samsung-telefoons krijgen een notch


Tijdens haar opening keynote liet Samsung een viertal nieuwe Infinity schermen zien die het momenteel in ontwikkeling heeft; Infinity U, Infinity V, Infinity O en New Infinity. Ieder scherm heeft z'n eigen unieke uitstraling maar het overgrote merendeel heeft 1 ding gemeen; ze hebben een notch. Net datgene waar Samsung zo'n hekel aan had.

Voorlopig kunnen we er niet onder uit; telefoons vandaag hebben nou eenmaal een notch. De notch is hier en hij blijft voorlopig nog wel even. In ieder geval totdat fabrikanten hebben uitgevonden hoe ze telefoons maken waarvan de gehele voorkant uit scherm bestaat. Samsung ontsprong tot nu toe de dans door dunnere schermranden terwijl. Voordeel is dat je geen notch hoeft toe te passen maar nadeel is dat het scherm niet echt helemaal tegen de rand aan zit. En dat blijkt nu juist wel datgene wat consumenten willen, getuige de verkoopcijfers van dergelijke telefoons.

Samsung Infinity U, V, O en New
Samsung's nieuwe Infinity-schermen

En daarom gaat ook Samsung aan de notch. Telefoons zijn nog niet aangekondigd maar tijdens Samsung Developer Conference werden wel vier nieuwe Infinity-schermen getoond; drie daarvan met een soort van notch. De Infinity U kent een kleine U-vormige inkeping vergelijkbaar met de Essential Phone. Een variatie daarop is de Infinity V waarbij in plaats van een ronding juist scherpe randen zijn gebruikt. Infinity O daarentegen is ronde opening ergens in het scherm. In de demonstratie zat hij in de linkerbovenhoek maar er lijkt niets op tegen te zijn om hem ook in het midden te plaatsen. Sterker nog; er gaan geruchten dat de Samsung Galaxy S10 dat juist heeft.

New Infinity

Samsung liet ook een doorontwikkeling zien van haar Infinity Display genaamd New Infinity. Hierbij lijkt het ultieme doel behaald te zijn; een volledig voorkant bedekkend scherm. Hierbij rijst de vraag waar de sensoren, camera's en vingerafdrukscanner zitten. Mogelijk verwerkt Samsung deze achter het scherm. Tijdens het Samsung OLED Forum afgelopen oktober meldde Samsung daar mee bezig te zijn. Wanneer al deze nieuwe Infinity-schermen productieklaar zijn en wanneer we ze in welke telefoons gaan aantreffen is iets wat Samsung nog moet aankondigen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel