Samsung toont opvouwbare telefoon met Infinity Flex Display


Samsung heeft voor het eerst een vouwbare telefoon getoond. Het nog naamloze Galaxy-toestel lijkt op een notitieboekje dat geopend kan worden. Niet alleen aan de buitenkant zit een scherm, aan de binnenzijde zit een nog groter scherm.

Samsung heeft dankzij haar eigen beeldschermfabriek de mogelijkheid om innovatieve producten te bouwen. Zo waren ze de eerste met een AMOLED-scherm en de eerste met een grote phablet. Het voordeel van de AMOLED-techniek is dat het een stuk flexibeler is. Mede dankzij nieuwe ontdekkingen is het Samsung nu gelukt om een duurzaam scherm te maken dat gebogen kan worden.

Samsung vouwbare Galaxy met Infinity Flex Display
Samsung's vouwbare Galaxy gesloten en geopend

Dit type scherm heet Infinity Flex Display en maakt geheel nieuwe vormgevingen mogelijk. Samsung heeft nu definitief gekozen voor een horizontaal te vouwen telefoon. Het oogt daarmee sterk op een notitieboekje. Aan de buitenkant zit een volledig functioneel touchscreen waarmee je het toestel op een normale manier kunt bedienen. Eenmaal geopend ontvouwt een 7,3 inch scherm dat daarmee groot genoeg is om 3 apps tegelijk te draaien. Dit heet Multi Active Window en stelt je in staat om verder te gaan met de app waarmee je gesloten toestand mee begonnen was.

"Komende maanden" beschikbaar

Het apparaat dat Samsung tijdens de presentatie liet zien bevond zich in een verhullende behuizing. Hiermee impliceert het dat het al een definitief productieklare telefoon gereed heeft. Sterker nog; Samsung verwacht de komende maanden met een release te komen. In telefoontermen is dat redelijk snel. Een officiële aankondiging zal plaatsvinden tijdens een speciale Unpacked Event. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de Galaxy F waarbij de F staat voor 'Flexible' of 'Fold'.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Fold
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
T-Mobile abonnement € 59,00 € 899,00 120 5000 MB   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Fold met abonnement


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel