Samsung Galaxy F

Geef je mening en win €50
Nog niet aangekondigd
Samsung Galaxy F (F900)

Hier vind je alles over de Samsung Galaxy F waaronder prijzen los of met abonnement, reviews, specificaties en nieuws.

Vergelijkbaar met de Samsung Galaxy F en wel verkrijgbaar

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy F verkrijgbaar is


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy F in het nieuws


Beschrijving van de Samsung Galaxy F

De Samsung Galaxy F is mogelijk het bedrijfs eerste vouwbare toestel. De 'F' staat hier dus voor 'Foldable'; vouwbaar. Er gaan al jaren geruchten over een opvouwbare smartphone maar halverwege 2018 beginnen die geruchten steeds meer vorm te krijgen. Inmiddels heeft Samsung ons een glimp gegeven van het toestel tijdens haar Developer Conference dat op 7 november gehouden werd in San Francisco.

Groot vouwbaar scherm

Als de geruchten kloppen dan krijgt de Samsung Galaxy F, die eerder vooral als de Galaxy X bekend stond, een opvouwbaar Infinity Flex-scherm van 7,3 inch groot. Het toestel vouwt als een boek open. Aan de buitenkant zit daarom een tweede scherm van 4,6 inch om hem ook in gesloten toestand te kunnen gebruiken. Binnenin lijkt het scherm tegen de rand aan te zitten maar die aan de buitenkant lijkt wat meer schermrand te krijgen. Het idee is dat als je met een app bezig bent aan de buitenkant en je vouwt de Galaxy F open dan ga je dankzij App Continuity automatisch verder op het grote scherm. Dat grote scherm wordt goed gebruikt want je kunt er maximaal 3 apps tegelijk op draaien; Multi Active Window.

Glazen ontwerp

Verwacht wordt dat de Galaxy F volledig van glas gemaakt zal worden met uitzondering bij het scharnier. Dat glas is nodig om hem draadloos op te kunnen laden. Bovendien moet het hem een premium uitstraling geven voor zover dat van zichzelf al niet ging. Wel maakt Samsung mogelijk concessies met overige eigenschappen. Zo denken wij dat de koptelefoonaansluiting niet aanwezig zal zijn, in tegenstelling tot de Galaxy S-modellen. Het buigbare scherm wordt uiteraard niet van glas gemaakt maar van verschillende lagen polymeer. Eén onderdeel daarvan is een schokabsorberende laag om klappen op te vangen.

Aanpassingen Android

De Samsung Galaxy F draait net als alle andere Galaxy-telefoons onder Android. Wel heeft Google speciale aanpassingen moeten doen om deze nieuwe vouwbare vormgeving te kunnen ondersteunen. Deze aanpassingen moeten het mogelijk maken om apps te blijven gebruiken op schermen die openvouwen en daardoor van resolutie wijzigen. Het is nog niet bekend in welke Android-versie deze mogelijkheid is opgenomen.

Vier camera's?

Natuurlijk is de Galaxy F al onderscheidend genoeg vanwege z'n ontwerp maar Samsung zal alles op alles zetten om z'n vermoedelijk hoge prijs te rechtvaardigen. Daarom denken wij dat dit wel eens Samsung's eerste smartphone is met 4 camera's. 2 achterop, iets wat we al langer bij het merk zien, maar ook 2 voorop. Daarmee zou het bedrijf extra selfie-functies kunnen introduceren waaronder een verbeterde portretmodus en misschien zelfs wel verbeterde gezichtsherkenning. Hiervoor gebruikt(e) Samsung eerder de iris-scanner maar die is stukken langzamer dan Apple's gezichtsherkenning Face ID.

Stevige prijs

De Galaxy F zal Samsung's duurste smartphone ooit worden zo lijkt. Vanaf-prijzen beginnen niet onder de duizend euro, mogelijk liggen ze zelfs rond de 1500 euro. Alles is op dit moment nog koffiedik kijken maar deze techniek staat nog in de kinderschoenen en dat gaat gepaard met een premium-prijs. Echt voor de massa zal de Galaxy F daarom niet zijn maar dat geeft Samsung de tijd om rustig te experimenteren en de concurrentie het nakijken te geven. Samsung zegt begonnen te zijn met de massaproductie van de benodigde schermpanelen en verwacht een lancering ergens begin 2019. Dan moeten we wel eerst een Unpacked Event afwachten waar hij officieel aangekondigd zal worden. De eerstvolgende mogelijkheid daarop is begin 2019 tijdens de CES-beurs in Las Vegas.


Video’s over de Samsung Galaxy F

Onze renders van de vouwbare Samsung Galaxy F is bewegende beelden. Het blijft een fraai gezicht en we hopen op een revolutie in formfactor


Vragen en antwoorden over de Samsung F