Samsung Galaxy F

Geef je mening en win €50
Nog niet aangekondigd
Samsung Galaxy F

Hier vind je alles over de Samsung Galaxy F waaronder prijzen los of met abonnement, reviews, specificaties en nieuws.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy F verkrijgbaar is


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy F in het nieuws


Beschrijving van de Samsung Galaxy F

De Samsung Galaxy F is mogelijk het bedrijfs eerste vouwbare toestel. De 'F' staat hier dus voor 'Foldable'; vouwbaar. Er gaan al jaren geruchten over een vouwbare smartphone maar halverwege 2018 beginnen die geruchten steeds meer vorm te krijgen. Het laatste gerucht is dat Samsung deze Galaxy F op 7 november aan zal kondigen tijdens het Samsung Developer Conference in San Francisco.

Groot vouwbaar scherm

Als de geruchten kloppen dan krijgt de Samsung Galaxy F, die eerder vooral als de Galaxy X bekend stond, een vouwbaar scherm van 7,3 inch met een resolutie van 1440 bij 3360 pixels. Daarmee heeft het scherm een verhouding van 21 op 9, net als een bioscoopfilm. Dat maakt het bekijken van films of bladeren door lange pagina's tekst ideaal. Doordat je hem dubbel kunt vouwen is het toestel relatief compact en eenvoudig mee te brengen. De scherm zit vrijwel tegen de rand aan en doordat een deel ervan in gesloten toestand zichtbaar blijft heb je altijd zicht op notificaties en andere info. Mogelijk rond Samsung wederom het scherm sterk af maar dan bij de onderkant, net als destijds bij de Edge-modellen.

Glazen ontwerp

Verwacht wordt dat de Galaxy F volledig van glas gemaakt zal worden met uitzondering bij het scharnier. Dat glas is nodig om hem draadloos op te kunnen laden. Bovendien moet het hem een premium uitstraling geven voor zover dat van zichzelf al niet ging. Wel maakt Samsung mogelijk concessies met overige eigenschappen. Zo denken wij dat de koptelefoonaansluiting niet aanwezig zal zijn, in tegenstelling tot de Galaxy S-modellen.

Vier camera's?

Natuurlijk is de Galaxy F al onderscheidend genoeg vanwege z'n ontwerp maar Samsung zal alles op alles zetten om z'n vermoedelijk hoge prijs te rechtvaardigen. Daarom denken wij dat dit wel eens Samsung's eerste smartphone is met 4 camera's. 2 achterop, iets wat we al langer bij het merk zien, maar ook 2 voorop. Daarmee zou het bedrijf extra selfie-functies kunnen introduceren waaronder een verbeterde portretmodus en misschien zelfs wel verbeterde gezichtsherkenning. Hiervoor gebruikt(e) Samsung eerder de iris-scanner maar die is stukken langzamer dan Apple's gezichtsherkenning Face ID.

Stevige prijs

De Galaxy F zal Samsung's duurste smartphone ooit worden zo lijkt. Vanaf-prijzen beginnen niet onder de duizend euro, mogelijk liggen ze zelfs rond de 1500 euro. Alles is op dit moment nog koffiedik kijken maar deze techniek staat nog in de kinderschoenen en dat gaat gepaard met een premium-prijs. Echt voor de massa zal de Galaxy F daarom niet zijn maar dat geeft Samsung de tijd om rustig te experimenteren en de concurrentie het nakijken te geven. Verwacht de Galaxy F trouwens pas ergens in 2019 op de markt.


Video’s over de Samsung Galaxy F

Onze renders van de vouwbare Samsung Galaxy F is bewegende beelden. Het blijft een fraai gezicht en we hopen op een revolutie in formfactor


Vragen en antwoorden over de Samsung F