“Samsung twijfelt nog tussen 2 prototypes vouwbare Galaxy Fold”


Het ontwerp van de vouwbare Galaxy F is nog geen uitgemaakte zaak zo blijkt uit een nieuw rapport van Bloomberg. Het bedrijf zou nog twijfelen tussen 2 prototypes; horizontaal vouwen of verticaal.

Het bericht is opvallend want het gerucht was juist dat Samsung over twee weken de vouwbare Galaxy F zou laten zien tijdens het Samsung Developer Conference in San Francisco. Dat bericht moet mogelijk worden bijgesteld. Wellicht krijgen we dus alleen een presentatie te zien met ideeën hoe een Galaxy F er uit zou kunnen zien. Wellicht besluit Samsung aan de hand van de reacties welke kant ze definitief opgaan; horizontaal vouwen als een boek of verticaal als een clamshell.

Verticaal vouwbare Samsung Galaxy F
Onze render van een verticaal vouwbare Galaxy F

Samsung-medewerkers zouden momenteel een lichte voorkeur hebben voor de verticale variant omdat die handiger in één hand te houden is. Het ontwerp zou hiermee overeenkomen met de Galaxy F renders die wij onlangs lieten zien. Wat wel afwijkt met het bericht van Bloomberg is een 4 inch scherm dat ook in gesloten toestand zichtbaar zou zijn. Het gewicht van de Galaxy F zou met 200 gram redelijk hoog liggen, iets wat Samsung binnen de perken probeert te houden met een iets kleinere batterij.

Speciale Android-versie

Om ervoor te zorgen dat de interface optimaal gebruikmaakt van deze nieuwe vormgeving zou Samsung nauw samenwerken met Google die hiervoor een speciale versie van Android ontwikkelt. Dat roept wel vragen op wanneer de Galaxy F daadwerkelijk op de markt komt. Als ook Google aanpassingen aan Android moet doen is dat een extra vertragende factor. Bloomberg denkt daarom dat de Samsung Galaxy F mogelijk pas in het tweede kwartaal van 2019 verkrijgbaar is.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel