“Vouwbare Samsung Galaxy Fold krijgt naast 7,3 inch display toch 2e scherm”


Er lijkt meer bekend te zijn geworden over Samsung's vouwbare telefoon. De Galaxy F lijkt inderdaad in geopende toestand een 7,3 inch scherm te krijgen. Daarmee valt het in dezelfde categorie als een kleine tablet. In gesloten toestand zou aan de buitenkant nog altijd een 4,6 inch scherm te gebruiken zijn. Beiden zouden van het type OLED zijn.

In onze eerdere render gingen we er vanuit dat het toestel van slechts één display gebruik zou maken; een 7,3 inch groot OLED exemplaar. Deze zou niet helemaal in het midden gevouwen worden zodat altijd nog een gedeelte zichtbaar zou zijn. Handig voor notificaties, de tijd of het weerbericht. Ten tijde van het maken van onze render gingen er al geruchten over een 2e secundaire scherm maar wij hebben dat toen op deze manier geïnterpreteerd.

Samsung Galaxy F closed lit
Ook scherm aan buitenkant Samsung Galaxy F

Nu zwellen de geruchten over een 2e scherm opnieuw aan. We horen zelfs al een schermformaat; 4,6 inch. Daarmee zou het toestel in gesloten toestand bruikbaarder moeten zijn al neemt hierdoor wel de dikte en het energieverbruik toe. Samsung zou in november willen beginnen met de productie van beide schermen waarna rustig begonnen kan worden met de productie van de Galaxy F. Door de verwachte hoge prijs en complexiteit tijdens de fabricage wordt niet gerekend op hoge productieaantallen.

Aanpassingen Android

De bron van het verhaal bevestigt onze interpretatie van het scharnier-mechanisme. Deze laat namelijk een kleine opening bij de vouw zodat het scherm niet beschadigt. Hierdoor zal het toestel in gesloten toestand wel dikker zijn dan traditionele smartphones. Grootste uitdaging blijft de interface. Android houdt momenteel geen rekening met een dergelijke vormgeving. Samsung zou naar verluidt nauw samenwerken met Google voor de nodige aanpassingen. Een glimp op de vernieuwde interface krijgen we mogelijk 7 november te zien tijdens het Samsung Developer Conference. Dat vindt plaats in San Francisco, niet geheel toevallig om de hoek bij het hoofdkantoor van Google.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel