HP: webOS gaat open-source


HP heeft na lang beraad vriend en vijand verrast door het via Palm aangekochte webOS als open-source uit te brengen. Zelf blijft het een actieve rol spelen in de ontwikkeling maar ook derden kunnen ermee aan de slag.

Hiermee lijkt webOS dezelfde weg te gaan bewandelen als Google's Android momenteel succesvol doet. Of hiermee hetzelfde succes behaald kan worden is nog maar de vraag. HP probeerde eerder nog het mobiele besturingssysteem te verkopen, maar lijkt met deze nieuwe ontwikkeling daarin niet geslaagd te zijn. Of er voldoende animo is voor het OS is nog maar de vraag.

webOS
Wie durft?

Wie hiermee denkt dat nieuwe webOS-producten onderweg zijn komt bedrogen uit. HP doet uiterst schimmig over nieuwe hardware. Het laat de mogelijkheid open om nieuwe tablets uit te brengen, maar telefoons gaan er vooralsnog niet komen. Het lijkt erop dat HP die taak overlaat aan andere fabrikanten, maar zoals eerder gezegd is de kans klein dat een grote(re) partij zich aangesproken voelt. Dit geeft kleinere en opkomende merken wel de kans om zich te onderscheiden met een uniek en bewezen platform.

Bron: HP.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel