HP overweegt verkoop webOS aan Oracle


Oracle is volgens persbureau Reuters geïnteresseerd in de aankoop van webOS, het besturingssysteem dat vorig jaar door HP werd overgenomen. Het computerbedrijf is inmiddels gestopt met het maken van webOS-toestellen.

HP is daarom in samenwerking met een zakenbank bezig met het zoeken naar overnamekandidaten, die de ontwikkelen van webOS verder voor hun rekening willen nemen. Na het stoppen met het maken van toestellen als de HP Pre 3, wil HP nu ook afscheid nemen van de software-erfenis van Palm. HP nam dat bedrijf over om een eigen smartphone-OS in handen te krijgen, maar veranderde razendsnel van strategie.

201011 palmpre2

De overnameplannen zijn goed nieuws voor webOS-fans. Mogelijk beleeft het besturingssysteem een opleving onder de hoede van een ander bedrijf. Hoewel toestellen met webOS nooit een verkoopsucces waren, kreeg het systeem positieve reviews door de duidelijke interface en het gebruiksgemak van webOS. Met een beetje geluk komen er in de toekomst nieuwe toestellen die het door HP verlaten OS gebruiken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel