Dataverkeer groeit komende vijf jaar explosief


De hoeveelheid dataverkeer die wereldwijd gebruikt wordt zal tot 2016 vertienvoudigen, denk Ericsson. Het Zweedse bedrijf is actief op de mobiele markt met het leveren van technologie aan operators.

De groei die verwacht wordt, vindt voornamelijk plaats in opkomende economieën, waar nog een te ontginnen markt ligt voor de mobiele telefoniesector. Ericsson, dat binnenkort de joint-venture Sony Ericsson verlaat, heeft uiteraard baat bij deze conclusie, want het bedrijf helpt zelf maar al te graag bij het mogelijk maken van meer dataverkeer. Volgens het Zweedse bedrijf is in 2016 ondanks het groeiende aantal aansluiten, één procent van de plaatsen op de wereld verantwoordelijk is voor zestig procent van het dataverkeer.

483155
Iedereen een smartphone!

Volgens Ericsson is oorzaak van die ontwikkeling dat in 2016 dertig procent van de wereld in stedelijke gebieden woont. Deze stadbewoners bewonen dan slechts een procent van het aardoppervlak, en zijn dus verantwoordelijk voor zestig procent van het dataverkeer. Ook hier is het eigen belang van Ericsson zichtbaar. In Nederland zagen we onlangs dat de belasting van mobiele netwerken in stedelijke gebieden snel te zwaar wordt, toen T-Mobile te maken kreeg met netwerkstoringen. Ericsson helpt de providers daar ongetwijfeld graag mee.

Bron: Marketwire.com



Praat mee over dit artikel