"Apple koopt 3D-kaartenmaker"

· 1 reactie


Apple heeft volgens geruchten C3 Technologies overgenomen. Het Zweedse bedrijf is gespecialiseerd in het maken van 3D-kaarten, en zou nu onderdeel zijn van het iOS-team van Apple, zo melden anonieme bronnen.

Geruchten dat Apple C3 overgenomen had, gingen al eerder. Nu zijn er nieuwe bevestigingen dat Apple de kaarten-app van iOS serieus neemt. Met technologie die ook gebruikt wordt bij geleide raketten, maakt het bedrijf een 3D-weergave van steden mogelijk, waarbij de gebouwen levensecht voor je opdoemen. De app die het bedrijf ontwikkelt zou aanvankelijk voor zowel Android als iOS beschikbaar zijn.

L sf1
Een voorbeeld van C3's kaarten

De Android-versie is met de overname door Apple zeer waarschijnlijk in de prullenbak beland. Vanuit Zweden werken de teamleaden van C3 Technologies, Mattias Astrom, Kjell Cederstrand en Ludvig Emgard aan iOS. In toekomstige updates van het besturingssysteem van Apple moeten de eerste vruchten van hun werk te zien zijn. Het voormalige C3-team zou binnen Apple de naam ‘Sputnik’ gekregen hebben.

Bron: Macrumors.com



Praat mee over dit artikel